REGION

VAR tehnologija u nedjelju stiže u hrvatski nogomet

Nakon višemjesečne edukacije sudija

Hrvatska: VAR tehnologija na terenu. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

20.9.2019

Nakon višemjesečne edukacije sudija, VAR tehnologija će u nedjelju po prvi put biti upotrijebljena u nekoj službenoj utakmici u hrvatskom nogometu i to na utakmici juniorskih ekipa Rudeša i Hajduka koja će se igrati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici od 11 sati, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Ovom utakmicom Hrvatska će otvoriti završnu fazu edukacije sudija za uvođenje VAR tehnologije, prema rasporedu kojeg propisuju FIFA i IFAB. Sudije su s edukacijom za VAR tehnologiju započeli u januaru 2019. godine te je planirano kako će do kraja jesenskog dijela tekuće sezone sve sudije koji su došli do završne faze edukacije ispuniti zadane uvjete, kako bi s proljetnim dijelom sezone mogli započeti s korištenjem VAR tehnologije na utakmicama Hrvatski Telekom Prve lige.

Na utakmici između juniora Rudeša i Hajduka sudit će glavni sudija Ivan Bebek, pomoćni suci Ivica Modrić i Igor Križarić te četvrti sudac Fran Jović. Ulogu pomoćnog video sudije (VAR) obavljat će Goran Gabrilo, a njegov pomoćnik (AVAR) bit će Miro Grgić.

Projekt uvođenja VAR tehnologije financiran je sredstvima iz FIFA-inog programa "Forward".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.