PREMIJER LIGA BIH

Ima li Bošnjaković zamku za Musemića

9. kolo donosi ogled dva prvoplasirana tima

Bošnjaković: Poštujem njihove navijače, igrače i trenera Musemića, ali se ne plašimo. Arhiv

Avaz Sport

21.9.2019

Premijeligaški karavan nastavlja se 9. kolom koje donosi ogled dva prvoplasirana tima. Tuzla City i Sarajevo imaju po 17 bodova, a Tuzlaci su postigli gol više. Danas će se susresti na stadionu Tušanj.

Trener Tuzla Cityija Milenko Bošnjaković respektuje protivnika, ali najavljuje da će njegovi igrači dati sve od sebe.

- Mi nismo prvi, mi dijelimo prvo mjesto sa Sarajevom. Oni su ozbiljna ekipa. Poštujem njihove navijače, igrače i šefa stručnog štaba Musemića, ali se ne plašimo. U utakmicu ćemo ući hrabro i muški kao i do sada. Nema nikakvih kalkulacija. Sve što nam se pružilo i što nam je na dohvat ruke pokušat ćemo iskoristiti u svakom pogledu i da se održimo tu gdje jesmo – rekao je trener domaćina.

S druge strane prvi strateg Sarajeva Husref Musemić zna koliki će motiv imati Tuzlaci.

- Tabelarno je derbi. Čim ima toliko bodova Tuzla City sigurno ima i kvalitet. Nema sumnje da će biti silno motivirani da nas pobijede. Iako smo imali problema u Ljubuškom, uspjeli smo da odmorimo neke igrače, koji će biti spremni za igru. Na njima je da pokažu koliko su se uspjeli osvježiti, odmoriti i pripremiti za utakmicu. Pokušat ćemo da odigramo što je moguće bolje i da napravimo što je moguće bolji rezultat – naglasio je Musemić.

Utakmica počinje u 16.30 sati, a prema Mozzartu kvota na Sarajevo je 2.25, dok je na domaći tim 3.10.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.