MINHEN

Salihamidžić o novonastaloj situaciji u Bajernu: Niko Kovač će to odlučiti

Sportski direktor nije zabrinut

Salihamidžić i Kovač: Osvojili duplu krunu s Bajernom prošle sezone. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

22.9.2019

Bajren je ovog ljeta doveo Filipea Kutinja (Philippe Coutinho) i time olakšao posao treneru Niki Kovaču. Ipak, hrvatski stručnjak sada ima i glavobolje, jer u ekipi ima dvije desetke. Brazilac i legenda kluba Tomas Miler (Thomas Müller) bore se za mjesto u početnom sastavu. 

Obojica su vrhunski igrači i u odličnoj su formi. Sreća je za Kovača što je sezona duga i dosta je utakmica pred njima pa će obojica imati minutažu, ali bi se problemi mogli javiti kada na red dođu one najvažnije.

- Obojica su kvalitetna u napadu, ali nam je potreban balans. Ne odbacujem u potpunosti mogućnost da u budućnosti zaigraju zajedno, ali trenutno to nije opcija - rekao je Kovač kada je upitan mogu li Brazilac i Nijemac igrati zajedno.

Bajern je u subotu deklasirao Keln sa 4:0, a fantastičnu partiju pružio je Kutinjo. S druge strane, Miler je ušao u 72. minuti umjesto Levandovskog (Lewandowski) te je zauzeo poziciju u napadu. Tako su se dvojica igrača našla u isto vrijeme na terenu, ali na različitim pozicijama. Nakon meča oglasio se i sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić.

- Odluka je na treneru. Samo jedna desetka može igrati i treba vidjeti šta će se događati tokom sezone. Tomas je napravio sjajan posao kada je ušao. Pokazao je svoj kvalitet i izniman mentalitet. Nisam zabrinut - kazao je popularni Braco.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.