AUSTRIJA

Nesuđeni reprezentativac BiH uhapšen zbog trgovine drogom!

Njegov advokat Volfgang Blašitc u subotu nije želio davati nikakve informacije medijima, osim da će u ponedjeljak posjetiti Kuljića

Kuljić: Zbog dobrog vladanja u maju 2017. godine ranije je pušten iz zatvora. Agencije

G. Š. / Avaz.ba

22.9.2019

Austrijska policija uhapsila je Sanela Kuljića (42), bivšeg fudbalskog reprezentativca Austrije i nesuđenog člana naših "Zmajeva". Mediji špekuliraju da je nekadašnji sportista uhapšen zbog trgovine drogom.

Kuljić je prethodno, u oktobru 2014., osuđen na pet godina zatvora zbog prevare, iznude i prisile, jer je utvrđeno da je bio centralna figura u najvećem austrijskom skandalu s namještanjem utakmica.  Zbog dobrog vladanja, u maju 2017. godine ranije je pušten iz zatvora. 

Prije nekoliko dana, ponovo je uzburkao javnost u Austriji najavom da će iznijeti nove dokaze o namještanju utakmica te je istaknuo da strahuje za svoj život. Kuljić je uhapšen u butiku svoje trudne djevojke, koja bi mu u novembru trebala roditi drugo dijete. 

Njegov advokat Volfgang Blašitc (Wolfgang Blaschitz) u subotu nije želio davati nikakve informacije medijima, osim da će u ponedjeljak posjetiti Kuljića. 

Sanel Kuljić, sin gastarbajtera iz BiH, rođen je 10. oktobra 1977. u Salcburgu, a igrao je u brojnim austrijskim i švicarskim klubovima. Za reprezentaciju Austrije odigrao je 20 utakmica.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.