ITALIJA

Džeko: Svi su na kraju poludjeli

Postigao gol u 94. minuti

Džeko danas nakon gola u Boljonji. Facebook

Piše: A. Ču. / Avaz.ba

22.9.2019

Golom veličanstvenog Edina Džeke u 94. minuti Roma je na stadionu Renato dal'Ara savladala domaću Bolonju 2:1. Naš as je i prije gola svojim kretanjem pokazao kakav je ustvari igrač, a onda je uslijedio trzaj koji je zaledio domaće navijače.

- Na kraju dana, mislim da je to zasluženo, pogotovo jer su mi rekli da je penal za Bolonju dosuđen nakon dosta slabog kontakta - rekao je Džeko za Sky Sport Italia i dodao:

Vjerovali smo do kraja, čak i kada smo ostali s igračem manje. Zasluženo smo ostvarili pobjedu, ali pobijediti utakmicu ovako u posljednjim sekundama daje vam još bolji osjećaj. Ovo nije bila laka utakmica, jer je Bolonja vrlo jaka, posebno kod kuće. Igrali smo svoju igru i nedostajale su nam samo završne lopte u prvom poluvremenu. Svi su na kraju poludjeli. Jako sam sretan zbog ekipe i navijača, koji nas uvijek prate. Nadamo se da ćemo im pružiti još nekoliko trenutaka radosti - kazao je Džeko.

On je uvjeren da im je ovakva pobjeda trebala zbog samopouzdanja. 

- Mi smo jaka ekipa i želimo nastaviti dalje, pokušavajući pobijediti u svakoj utakmici koju igramo. Vjerujemo u naš nogomet i ova pobjeda nam je veliki vjetar u leđa - dodao je Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.