REPREZENTACIJA "Zmajeve" u oktobru očekuju nove dvije utakmice

Prosinečki: Nisam podnio ostavku zbog Kasimpaše

Nemamo mi 150 igrača

A. Ču. / Avaz.ba
23.09.2019 12:13

Prosinečki: pritisak je uvijek prisutan

Foto: S. Saletović

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je spisak reprezentativaca za utakmice s Finskom i Grčkom u oktobru, ali i odgovarao na pitanja novinara.

Jedno od njih bilo je je li istina da je ostavku nakon poraza u Armeniji donio pod utjecajem navodne ponude koju je dobio od Kasimpaše.

- Nikakvu ja ponudu nisam dobio. Pojavilo se to na jednom portalu, da nisam odstupio samo zbog poraza nego i interesiranja Kasimpaše. Mogu samo reći da to nije istina - kazao je Prosinečki.

Na pitanje smatra li da smo deficitarni na lijevom boku, Prosinečki je odgovorio da je Eldar Čivić u posljednjim utakmicama bio naš ponajbolji igrač, ali da tu ima i Seju Kolašinca.

- Sejo možda nije dobro odigrao u Armeniji, ali u Arsenalu igra na toj poziciji. To je otprilike to što imamo. BiH nije država koja ima 150 vrhunskih igrača za reprezentaciju - riječi su Prosinečkog.

Na pitanje hoće li u narednim utakmicama osjećati veći pritisak, a s obzirom na to da je podnio ostavku, pa se vratio na mjesto selektora, Prosinečki je kazao da je pritisak uvijek prisutan i da je sastavni dio nogometa.

Komentari

NA VRH