LEGENDA

Kultna ličnost bh. nogometa: Ovo su najbolje izjave legendarnog Brace

Njegovi motivacioni govori iz svlačionice obilaze region

Alija Braco Hadžiosmanović: Njegovi motivacioni govori iz svlačionice obilaze region. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

23.9.2019

Alija Braco Hadžiosmanović kultna je ličnost bosanskohercegovačkog nogometa. Zvanično je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Vrbanjuša, ali on je i predsjednik kluba, i logističar, i oružar, i trener, alfa i omega. 

Braco je aktivan i na društvenim mrežama, a njegovi motivacioni govori iz svlačionice obilaze region. Često zna do te mjere "napaliti" igrače da su znali pobijediti mnogo jačeg i kvalitetnijeg protivnika.

Vrbanjuša je u prošloj sezoni u okviru 8. kola Kantonalne lige – Grupa B savladala Butmir 2:1. Na poluvremenu ove utakmice rezultat je bio neriješen (1:1), ali su onda igrači Vrbanjuše dobili nekoliko zanimljivih Bracinih savjeta. 

- Slaba je kod nas markaža na terenu... Nemamo markaže, nemamo vezne linije, nemamo demarkaže u datim trenucima. Slabo pucamo i slabo se krećemo. Dva špica nikako nema… Markirajte prostor, sudija je slab, jako slab. Ne zna ništa. Dva penala su bila za nas… Pucajte po golu, ko puca, dat će gol, ko ne puca, neće -  rekao je, između ostalog, Braco.

Uostalom, pogledajte kako je to sve izgledalo:

Mnogi će reći da svlačionica njegove Vrbanjuše sve više liči na Velikog brata. Poseban šou Braco je priredio i 2014. godine  uoči meča protiv Saobraćajca. 

Braco se nije libio govoriti i o svojoj karijeri. Tako je u jednom videu istakao da je Avdo Toholj, najzaslužniji što je on imao dobru karijeru, a kasnije se dotakao i velikana bh. fudbala poput braće Sušić, Paprice, Škore, Janjoša i ostalih.

Naime, on ističe da je kroz karijeru imao priliku igrati protiv Safeta i Seada Sušića, ali i Škore, Ivanovića, Paprice, Mihajlovića, za koje misle da su nižerazredni igrači.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.