RAZGOVOR

Hadžibegić za "Avaz": Brine me zdravlje Ivice Osima

Legendarni Švabo u ovoj se godini još nije vraćao iz Graca u rodni grad

Hadžibegić: Švabo u Gracu sigurno ima bolju zdravstvenu zaštitu. Arhiva

Piše: Goran Šumar

23.9.2019

Selektora reprezentacije Crne Gore Faruka Hadžibegića, nakon povratka iz Leverkuzena gdje je gledao meč Lige prvaka Bajer – Lokomotiva Moskva 1:2, slučajno smo sreli u sarajevskoj Ferhadiji.

Veliko povjerenje

Uvijek srdačan, i kao igrač i kao trener, nikad nije bio nedostupan za medije, ali ovaj put nije bio baš raspoložen za razgovor. Jedva je procijedio kroz zube. 

- Brine me zdravstveni bilten Ivice Osima. Upravo sam razgovarao s njegovom suprugom Asimom - rekao je Hadžibegić u razgovoru za „Dnevni avaz“.

Legendarni Švabo u ovoj se godini još nije vraćao u rodni grad na Miljacki.

- U Gracu sigurno ima bolju zdravstvenu zaštitu... Švabo je gore pod terapijama, tako da trenutno stanje nije ni bolje ni lošije nego kada je otišao iz Sarajeva - konstatira selektor Crne Gore, u kojeg je Ivica Osim, kao prvi strateg reprezentacije bivše Jugoslavije, imao ogromno povjerenje. I na terenu, i van njega...

Dobri uvjeti

Hadžibegić je otputovao u Podgoricu, jer će danas napraviti spisak igrača za oktobarske kvalifikacione utakmice s Bugarskom i Kosovom. 

- Prije slanja poziva, iskoristit ću priliku da još jednom, zajedno s asistentom Mehmedom Janjošem, pogledam nekoliko igrača iz crnogorske lige. Imamo solidnu reprezentaciju, koja nije dala svoj maksimum. Neprihvatljivo je da budemo peti na tabeli, s dva boda. Imamo dobre uslove za rad, podršku. Prema tome, učinit ću sve da nađemo rješenje da bi se ta situacija popravila. Imamo dobrih igrača koji mogu dati više... – optimista je Hadžibegić.

Koševo i Butmir

Hadžibegić nikako ne može „svariti“ činjenicu da FK Sarajevo, kako kaže, uopće razmišlja da se preseli s Koševa u Butmir.

- To je za mene neprihvatljivo - kategoričan je naš fudbalski stručnjak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.