TUZLA CITY

Aktuelnog prvaka srušili su bivši igrači

Sa minulog meča na Tušnju: Zaslužena pobjeda domaćina. Avaz

Avaz Sport

23.9.2019

U derbiju 9. kola Premijer lige BiH Tuzla City je na Tušnju pobijedio (2:1) Sarajevo i sada je usamljen na liderskoj poziciji.

Bordo timu presudili su Ubiparip i Crnkić, a zanimljivo je da su u rušenju aktuelnog prvaka države učestvovala četiri bivša igrača Sarajeva - prenosi Fktuzlacity.com, te analizira: 

Nermin Crnkić bio je igrač utakmice. Pravio je ozbiljne probleme bordo ekipi, a početkom drugog dijela zabio je drugi gol za "Plave", što se na kraju ispostavilo i pobjedonosnim. Nosio je dvije sezone dres Sarajeva i to 2016/2017 i 2017/2018. Kad je pogodio mrežu Kovačevića, gestikulacijom je pokazao da se izvinjava zbog gola, a onda je nastavio da slavi. 

Said Husejinović još je miljenik navijača Sarajeva. Nikad neće zaboraviti njegov slalom protiv bugarskog Levskog, kad je promiješao cijelu odbranu i pogodio za erupciju oduševljenja na Koševu. Protiv svog bivšeg kluba u subotu je bio jedan od ključnih igrača s obzirom na to da je izborio penal iz kojeg su "Plavi" došli u vodstvo.

Ivan Sesar bio je jedan od ključnih igrača u Bošnjakovićevom veznom redu. Prekinuo je nekoliko akcija, nudio se, kreirao napade, šutirao, asistirao, bio rastrčan i raspoložen. Bordo dres nosio je u sezoni 2013/2014, kada je postao i A-reprezentativac BiH, a potom se zaputio u turski Akhisar.

Nemanja Zlatković je, također, nosio bordo dres, i to u sezoni 2013/2014, odakle je otišao za grčki Panahaiki. Zlatković je protiv svog bivšeg kluba pokazao da je jedan od najboljih lijevih bekova u Premijer ligi. O odbrani neprelazan, u ofanzivnom dijelu izuzetno opasan, gdje je svojim centaršutevima u nekoliko navarata stvorio dobre situacije za plave napadače. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.