SARAJEVO

Musemić: Smijenite me ako treba, nije problem, ali pokažite bar malo više solidarnosti!

Mislim da su igrači danas imali voljni momenat, rekao je šef stručnog štaba Sarajeva

Musemić: Ima još mnogo da se igra. Avaz

Piše: G. Š. / Avaz.ba

25.9.2019

Golom Mersudina Ahmetovića u 88. minuti Sarajevo je večeras osvojilo važne bodove protiv tvrdih Banjalučana (1:0). Najbolji napadač Sarajeva je u buketu igrača majstorski primio loptu na prsa, spustio i u padu pogodio malu mrežu gola Borca. 

Mislim da su igrači danas imali voljni momenat, rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić, te dodao:

- Imali smo dvije-tri šanse na početku utakmice... Možda je na otvaranju utakmice bio i penal za nas, neću da ulazim u to, a u nastavku meča smo odlučnije krenuli naprijed. Borac je imao dvije dobre (polu)šanse, imali smo malo sreće i na kraju smo zalsuženo pobijedili. 

Musemić je istakao da Sarajevo ne može igrati kao što je igrao na proljeće.

- Ima još mnogo da se igra... Mi imamo jako puno problema od starta sezone. Ne treba biti ni pametan ni stručan da se vidi da ne izgledamo kao na proljeće, svjestan je Musemić, koji je upitan da prokomentariše floskulu: “Igru briši, bodove piši”, odgovorio: 

- Smijenite me ako treba, nije problem, ali pokažite bar malo više solidarnosti sa vašim analizama i pitanjima!

Ipak, činjenica je da je Musemić "glavni krivac" za prošlosezonsku duplu krunu, a i ove godine na svojim leđima nosi mnogo problema FK Sarajevo - od loše odrađene pripreme za sezonu od strane sportskog segmenta kluba, do problema sa povredama. 


Pobjeda kao prekretnica

- Svaka pobjeda može biti prekretnica, ali vidjet ćemo koliko možemo. Niko nam nije pobjegao, ima još puno da se igra, rekao je Musemić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.