NOGOMET

Hrvatski trener uzdrmao FIFA-u: Nisam ovako glasao

Objavljeni podaci

FIFA: Mesi osvojio nagradu "The Best". AFP

Piše: J. A. / Avaz Sport

26.9.2019

Nogometaš Barcelone Lionel Mesi (Messi) u ponedjeljak je osvojio nagradu "The Best" koju dodjeljuje FIFA. Nakon izbora objavljeno je kako je glasao koji od kapitena i selektora reprezentacija.

Sve je ove podatke objavila FIFA nakon dodjele nagrada, a aktuelni selektor Sudana, hrvatski trener Zdravko Logarušić svojom je objavom na društvenim mrežama izazvao lavinu. 

Naime, Logarušić tvrdi da je FIFA objavila neistinite podatke o glasanju. On je, kako tvrdi, dao pet glasova Mohamedu Salahu, tri Sadiju Maneu (Sadio), a jedan Kilijan Mbapeu (Kylian Mbappe). 

FIFA je na svom popisu objavila da je hrvatski stručnjak svojih pet glasova dao Mesiju, tri Virdžilu van Dajku (Virgil van Dijk) i jedan Maneu. Objavio je i fotografije svog listića.

Ubrzo se javio i kapiten reprezentacije Nikaragve Huan Barera (Juan Barrera), koji je, također, izjavio da nije glasao za Lionela Mesija na ovom izboru te poriče da je uopće i glasao u prestižnom izboru.

- Nisam glasao za Mesija u kategoriji za najboljeg igrača. Bio sam iznenađen kada sam se vidio na listi kapitena koji su glasali za Mesija. FIFA je navela da mi je poslala materijal za glasanje na mail, ali nikad ga nisam dobio, tako da nisam mogao da glasam - rekao je Barera za lokalne medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.