OLIMPIJA

Menalo: Ne volim više ništa planirati

Sve što sam planirao do sada je pošlo po zlu, rekao je ovaj krilni napadač reprezentativnog potencijala

Menalo: Sa svima iz Dinama sam redovno na vezi. Arhiva

Avaz Sport

26.9.2019

Naš povremeni reprezentativac iz zagrebačkog Dinama Luka Menalo (23), koji ovu sezonu igra na posudbi u ljubljanskoj Olimpiji, ocjenjuje ovo za njega jako važna takmičarska godina. 

- Prije dvije ili tri godine sam izabran za najboljeg mladog igrača u BiH, pozvan sam i u reprezentaciju, ali onda sam stagnirao u Dinamu. Ovo je vrlo važan period za mene, imam priliku da dokažem da vrijedim, rekao je Menalo za slovenačku "Nogomaniju". 

U deset ovosezonskih utakmica postigao je četiri gola, uz četiri asistencije. 

- Sa svima iz Dinama sam redovno na vezi... Gledaju moje igre i daju mi savjete. Planovi za budućnost? Ne znam stvarno, ne volim više ništa planirati. Sve što sam planirao do sada je pošlo po zlu. Sada idem iz utakmice u utakmicu, s treninga na trening, pa ćemo vidjeti gdje će me to dovesti, konstatuje krilni napadač koji je ponikao u Širokom Brijegu..

Olimpija se nakon 11 kola nalazi na prvom mjestu, sa tri boda više od drugoplasiranog Maribora. 

Idealna sredina za mladog fudbalera

- Svim igračima koji igraju na mojoj poziciji preporučujem da dođu u Sloveniju. Ovdje svaka ekipa igra fudbal, uz sve to nema ni prevelikog pritiska, što je jako dobra stvar. Mislim da je ovo idealna sredina za mladog fudbalera i da može biti dobra odskočna daska za dalje, istakao Menalo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.