ŠPANIJA

Zidanu svanulo uoči večerašnjeg derbija s Atletikom

Real će biti jači zbog povratka Iska, Luke Modrića i Marsela

Večeras se očekuje neizvjestan duel. Ilustracija

A. Ču. / Avaz.ba

28.9.2019

Menadžer Real Madrida Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) trebao bi napraviti nekoliko promjena u početnom sastavu za večerašnji gradski derbi s Atletikom.

Real je dobio posljednje dvije utakmice u La Ligi, pobijedivši Sevilju i Osasunu kao odgovor na njihov debakl protiv PSG-a prije dvije sedmice.

Real će za večerašnji meč biti jači zbog povratka Iska (Isco), Luke Modrića i Marsela (Marcelo) i sva tri igrača bi se danas mogla naći u timu.

Rafael Varan (Raphael Varane) trebao bi ući umjesto Edera Militaa i zaigrati u paru sa Serhjom Ramosom (Sergio), dok će Dani Karvahal (Carvajal) zamijeniti Alvara Odriozolu na desnom boku.

Vinicius Junior startao je protiv Osasune i postigao je gol, ali će biti prisiljen ustupiti mjesto Edenu Azaru (Hazard), dok je Geret Bejl (Gareth Bale) vodeći kandidat da zamijeni Lukasa Vaskeza (Lucas Vazquez) na desnom krilu. 

Tim Dijega Simeonea bit će bez suspendiranog Alvara Morate. Inače, kladionica Mozzart vidi Atletiko kao favorita, što se dugo nije desilo. Kvota na pobjedu domaćina je 2,55. Utakmica se igra od 21 sat.

Od 16 sati Barcelona će na megdan Hetafeu i bit će zanimljivo vidjeti mogu li igrači trenera Valverdea nastaviti pobjednički niz. Kvota na pobjedu Blaugrane je visokih 1,95.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.