NOGOMET

Mandžukić napušta Juventus: Otkriveno šta Hrvatu nudi engleski velikan

Ovog mjeseca imao ponude iz Katara, ali ih je odbio

Mandžukić: Odlazi iz Torina. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

30.9.2019

Otišli su Aleksis Sančez (Alexis Sanchez) i Romelu Lukaku, stoga ne treba biti nuklearni fizičar da bi zaključili kako ćemo u sljedećem prijelaznom roku ići po napadača. Definitivno moramo više zabijati. Poručio je to trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) uoči utakmice s Arsenalom koja je na rasporedu u ponedjeljak navečer. Prema Mozzart kladionici Junajted je favorit u ovom meču, a kvota na trijumf "Crvenih đavola" iznosi 2.55.

A napadač o kojem priča, nagađaju otočki mediji, mogao bi biti Mario Mandžukić. Posrnuli engleski velikan navodno predvodi utrku za bivšim Vatrenim i spremni su ga dovesti već u januaru. 

Mandžukić je ovog mjeseca imao ponude iz Katara, ali ih je odbio jer smatra kako još uvijek može igrati na visokom nivou. "The Athletic" javlja da Norvežanin planira krenuti po njega ove zime nakon što je ljetos u posljednji tren propao ovaj transfer.

Mandžukić je još uvijek visoko na njegovom popisu želja i Junajted mu je spreman ponuditi kratkoročni ugovor na šest ili 18 mjeseci. Smatraju da bi on izvrsno nadomjestio Lukakua, navode.

"Daily Mail" dodaje da Juve želi deset miliona eura za napadača, dok Hrvat ne želi pristati na plaću manju od šest miliona eura, koliko sada ima.

Iako im je četiri godine bio jedan od ključnih igrača, Juve jedva čeka da ga se riješi, tačnije njegove plaće, jer je postao višak otkako je Mauricio Sari (Maurizio Sarri) preuzeo klupu. 

Iako je pregovarao s Al Rajanom, napadač je navodno dao do znanja da želi na Old Traford. Tako bi nakon Njemačke, Španije i Italije nastupio u još jednoj od najjačih evropskih liga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.