LIGA PRVAKA

Nemoguća misija za Gojaka i Hajrovića

Naš stil je ratnički, sa puno trčanja i vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu, rekao je Kanjas

Liga prvaka: Dinamo gostuje Mančester sitiju. Arhiv

G. Š.

1.10.2019

Večeras su na programu utakmice 2. kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Nemoguću misiju ima večeras zagrebački Dinamo naših Amera Gojaka, Izeta Hajrovića i Emira Dilavera u Mančesteru na stadionu „Etihad“ (21 sat). Prvak Engleske, možda i najmoćnija ekipa planete, ugostit će „Modre“, čiji bi uspjeh na ovom gostovanju kod Mančester sitija bio rijetko viđena senzacija.

Kvota 40

Znaju to jako dobro i svjetski „bookmakeri“, koji eventualnu Dinamovu pobjedu tretiraju kao najveće iznenađenje u posljednjih deset godina u grupama Lige prvaka. Na trijumf hrvatskog prvaka koeficijent u nekim kladionicama doseže čak i brojku 40.  Prema Mozzart kladionici, kvota na pobjedu Dinama u večerašnjem meču iznosi 19.

Inače, Rubin Kazanj je rekorder po uhvaćenom najvećem koeficijentu – 37.90. Ruski je predstavnik 20. oktobra 2009. godine u grupi gostovao kod Barcelone i trijumfovao s 2:1 - trener katalonske ekipe tada je bio Pep Gvardiola (Guardiola).

U septembru prošle godine Lion je pobjedom na „Etihadu“ lukavim kladioničarima omogućio koeficijent od čak 22,5. I tada je, naravno, na klupi poražene ekipe bio Gvardiola.

S druge strane, Crvenu zvezdu večeras (21 sat) protiv Olimpijakosa zanima samo pobjeda.

- Neka bude bratska atmosfera na tribinama, na terenu će sve prštati. Crvenu zvezdu protiv Olimpijakosa zanima samo pobjeda i do nje može doći samo ako se bude borila fajterski, svim srcem, rekao je Španac Hoze Albert Kanjas (Jose Alberto Canas), veznjak Beograđana pred meč sa gostom iz Pireja.

Imamo kvalitet

Poznato mi je da su navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa u bratskim odnosima i da se uvijek međusobno podržavaju.

- To je lijepo i drago mi je zbog toga, ali kod nas igrača ne mijenja se ništa. I jedni i drugi idemo na pobjedu. Zvezdi je ona u ovom trenutku mnogo važna i mislim da imamo kvalitet i snagu da je ostvarimo. Olimpijakos ima odlične igrače, imamo ih i mi. Naš stil je ratnički, sa puno trčanja i vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu – dodaje Kanjas, koji je prije dolaska u Zvezdu tri sezone igrao za PAOK-a i "ratovao" sa Pirejcima.

Parovi i satnica

Parovi 2. kola u grupama A, B, C i D: Atalanta – Šahtar (18.55 sati), Real Madrid – Klub Briž (18.55), Crvena zvezda – Olimpijakos (21), Galatasaraj – PSG (21), Juventus – Bajer Leverkuzen (21), Lokomotiva Moskva – Atletiko Madrid, mančester siti – Dinamo Zagreb, Totenhem - Bajern.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.