NOGOMET

Gvardiola: Impresioniran sam talentom bivših Jugoslavena

Španac odao priznanje ovdašnjim sportistima

Gvardiola: Impresioniran talentom bivših Jugoslavena. AFP

J. A. / Avaz Sport

1.10.2019

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) izjavio je da je impresioniran talentom i mentalitetom sportista iz bivše Jugoslavije u svim sportovima.

Jedan od najboljih stručnjaka današnjice uoči meča protiv zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka odao je priznanje sportistima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Timovi iz bivše Jugoslavije odlični su u svim sportovima, fudbalu, rukometu, košarci, tenisu... Nevjerovatni su takmičari, a što se tiče mentaliteta, veoma su agresivni i kao braća se bore jedan za drugoga - rekao je Gvardiola. 

Najveća snaga sportista iz nekadašnje Jugoslavije je prirodni talent, smatra Španac. On je pohvalio i rezultate nogometne reprezentacije Hrvatske, viceprvkaa svijeta, i generaciju na čelu s Lukom Modrićem, Ivanom Rakitićem i Mariom Mandžukićem, koji poslije Mundijala u Rusiji ne igra više za nacionalni tim. 

Odlična je sadašnja generacija Hrvatske, a bila je i ona s Davorom Šukerom. Za malu zemlju je nevjerovatno da ima dvije takve generacije - kazao je Gvardiola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.