SARAJEVO

Milanović za "Avaz": Imamo ekipu za trofeje

Dijelimo prvo mjesto, što je dobar rezultat, s obzirom na to kakvih smo problema imali, rekao je ofanzivac kluba s Koševa

Milanović: Trenutno razmišljamo samo o Širokom Brijegu. D. Jurišić

Piše: Goran Šumar

2.10.2019

Fudbaleri Sarajeva u 11. kolu BH Telecom Premijer lige BiH ubjedljivo su savladali Mladost u Doboju kod Kaknja (0:3) i tako prvi od tri dijela sezone završili na diobi prvog mjesta s gradskim rivalom s Grbavice. Izabranici Husrefa Musemića u vodstvo su došli u 11. minuti prvjencem Slobodana Milanovića u bordo dresu, koji je na kraju bio i najbolji igrač utakmice.

Dobre pripreme 

- Mislim da smo se dobro pripremili za meč protiv Mladosti, kako bismo ostvarili prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu. Baš su nam trebali ovi bodovi, kako bismo prvi ciklus završili kako treba, u skladu s renomeom kluba - rekao je Milanović za „Dnevni avaz“ i dodao:

- Dijelimo prvo mjesto sa Željezničarom, što je dobar rezultat, s obzirom na to kakvih smo sve problema imali od početka priprema do sada - od povreda do rasporeda utakmica.

Krilni napadač bordo tima, koji se ljetos doselio na Koševo, iz utakmice u utakmicu igra sve bolje.

- Sigurno, dosta sam se privikavao na novu sredinu, jer je ovo za mene bila velika promjena. Prethodno sam pet godina igrao za Krupu, tako da mislim da mogu pokazati još dosta toga. U Doboju kod Kaknja odigrao sam sigurno najbolju utakmicu u bordo dresu, koju sam krunisao i prvim golom, te moram biti zadovoljan - konstatira Milanović, koji je već maksimalno koncentriran na predstojeću utakmicu osmine finala Kupa BiH na širokobriješkoj Pecari.

Bordo tim dobio je tradicionalno možda i najtežeg protivnika, posebno s obzirom na to što se u predstojećoj rundi najmasovnijeg takmičenja igra samo jedna utakmica.

- Moramo igrati sa svima... Normalno, učinit ćemo sve što je u našoj moći da prođemo dalje - ističe ofanzivac bordo tima, koji na pitanje ima li bordo tim ove sezone tim za odbranu duple krune ili bar jedan trofej, kratko odgovara:

- Ima.

Odlična ekipa

Nakon kraće stanke Milanović dodaje:

- Ekipa se nije mnogo promijenila u odnosu na prošlu takmičarsku godinu. Tu su skoro svi igrači koji su osvojili duplu krunu, a tu je sada još nekoliko nas novih. Samo da svi budemo u punom pogonu, odnosno da budemo zdravi. Mislim da imamo odličnu ekipu koja može napraviti dosta toga - optimista je Milanović, kojeg je Široki Brijeg u nedjelju pozitivno iznenadio Pod Bijelim brijegom.

Međutim, pobjeda Širokobriježana protiv Zrinjskog, kako kaže, nije baš veliko iznenađenje.

- Mi idemo od utakmice do utakmice. Trenutno razmišljamo samo o Širokom, a potom ćemo se okrenuti gostovanju Zrinjskom, kako bismo na pauzu otišli sa što više bodova – za kraj je rekao krilni napadač kluba s Koševa.

Lijep grad

U razgovoru s Milanovićem saznali smo da se navikao na život u našem glavnom gradu. Živi u sarajevskom naselju Otoka.

- Sviđa mi se grad, Sarajevo je lijep grad, u kojem se ranije nikad nisam duže zadržavao - dodaje novi ljubimac navijača kluba s Koševa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.