LIGA PRVAKA

Kovač nakon velike pobjede nad Totenhemom: Ovo je nešto unikatno

Hrvatski stručnjak nije mogao sakriti oduševljenje

Kovač: Imali smo svojih problema u odbrani. AFP

J. A. / Avaz Sport

2.10.2019

Bajern Minhen sinoć je usred Londona sa čak 7:2 ponizio prošlosezonskog finalistu Lige prvaka, ekipu Totenhema u drugom kolu tog elitnog evropskog takmičenja. Ekipa Nike Kovača odigrala je skoro perfektnih 90 minuta, a do senzacije ih je predvodio njemački reprezentativac Serž Gnabri (Serge Gnabry) sa četiri pogotka.

Bajern je tako postao prva ekipa koja je zabila sedam golova u dvije gostujuće utakmice u historiji Lige prvaka, a oduševljenje nije mogao sakriti ni trener Niko Kovač.

Bila je ovo sjajna večer za Bajern i za njemački nogomet. Odigrati ovakvu utakmicu ovdje je nešto unikatno. Gnabri je već odigrao sjajnu utakmicu u Paderbornu, gdje je zabio i asistirao. Večeras je bio fantastičan i njegov napredak je senzacionalan. Ono što još tražim od njega je odbrambena igra - kazao je Niko Kovač nakon utakmice.

Kovač je, ipak, ostao dosljedan sebi i svom perfekcionizmu i jednostavno je morao barem malo kritizirati igru svoje ekipe. U početku je golman Manuel Nojer (Neuer) spašavao Bajern, i to je zasmetalo Hrvatu.

- Nije ovo izgledalo kao utakmica 7:2 nakon prvih pola sata. Imali smo svojih problema u odbrani i Nojer nas je držao u igri nekim klasnim odbranama. Nakon toga smo bili mnogo bolji i zabili u pravo vrijeme. Zabijanje drugog gola prije kraja prvog poluvremena je bilo ključno - zaključio je Kovač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.