PREMIJER LIGA BIH

Baljić: Tuzla City ima lijepu budućnost

Nisam upoznat s igračkim kadrom, ali bit će prilike, rekao je naš nekadašnji proslavljeni fudbaler

Baljić (u sredini): Porasli su ciljevi, sve ide dobro i moj cilj je da pokušamo to nastaviti. FK Tuzla City

Piše: G. Š. / Avaz.ba

2.10.2019

Elvir Baljić (45) predstavljen je na pres-konferenciji u prostorijama kluba kao novi šef stručnog štaba Tuzla Cityja. 

– Želim zahvaliti predsjedniku Azmiru Husiću na lijepim riječima... Drago mi je da sam tu. U svakom razgovoru koji smo obavljali, privuklo me to što ovaj klub ima lijepu budućnost- rekao je Baljić i dodao:

- Sretan sam što smo se dogovorili i što ću biti dio te lijepe priče. Na meni je da, zajedno sa svima, napravimo dobar rezultat te da produžimo lijepu atmosferu i do kraja ove sezone napravimo veliki uspjeh. Čast mi je da budem tu. Pored Azmira Husića, moram istaknuti i Samira Muratovića, koji je bio i pokretač priče da ja dođem u Tuzlu.

Tuzla Cityju prošle sezone nije išlo onako kako je planirano.

- Porasli su ciljevi, sve ide dobro i moj cilj je da pokušamo to nastaviti. Kasnimo dva boda za velikim klubovima. Imamo ambicije da napravimo dobar rezultat. Ne možemo se osloniti na jednog čovjeka nego moramo svi biti kao porodica – ističe Baljić, koji je i ranije pratio Premijer ligu BiH, ali ne poznaje baš najbolje ekipu Tuzla Cityja. 

Većinu utakmica pratio je samo rezultatski.

- Neke sam pratio uživo... Što se tiče Tuzle, nisam upoznat s igračkim kadrom, ali bit će prilike. Drago mi je što slijedi reprezentativna pauza. Nadam se da ćemo funkcionirati na najbolji mogući način – istaknuo je Baljić, koji je odlučio da zadrži isti stručni štab koji je radio sa Milenkom Bošnjakovićem.

Sistem igre Tuzla Cityja neće se mnogo mijenjati. 

– Sigurno je da bar na početku neće biti velikih promjena. Kroz treninge i utakmice koje dolaze, probat ćemo izvući maksimum. Što se tiče samog sistema igre, vidjet ćemo kako će to sve ići, s kakvim igračima raspolažemo. Imamo kvalitetnu ekipu, što pokazuje i tabela. Drugačija je i motivacija sada kada ekipe igraju protiv nas, jer smo u vrhu tabele – istaknuo je Baljić, koji danas u Kupu BiH protiv Veleža neće voditi Tuzla City, ali će već u subotu biti na klupi svog novog tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.