EVROPSKA I LIGA PRVAKA

Velika borba za primat u regiji: Ako Partizan večeras pobijedi, Hrvatska pada jedno mjesto

Crvena zvezda je protiv Olimpijakosa ostvarila važnu pobjedu. Agencije

G. Š. / Avaz.ba

2.10.2019

Crvena zvezda slavila je sinoć protiv Olimpijakosa 3:1, u susretu "B" grupe Lige prvaka, te u direktnom sudaru sa hrvatskim klubovima za dva mjesta u Ligi prvaka odnijeli važnu pobjedu. Hrvatska je i dalje ispred, ali za samo 0.125 boda, s tim da Srbi imaju i Partizan u Evropskoj ligi...

Dakle, Hrvatska je na 17. mjestu sa 24.375 bodova, dok je Srbija zadržala 18. poziciju bez obzira na pobjedu u Beogradu jučer protiv grčkog kluba.

Grčka nije predaleko, na 15. poziciji sa 25.300 bodova, no ono što je zanimljivo da u rasponu od 18. do 13. pozicije jedino Srbija ima više od jednog sudionika u evropskim takmičenjima.

Zato bi Partizan mogao pobjedom protiv Astane već omogućiti Srbiji "preskakanje" Hrvatske, te bi mogli još više biti bliže tom 15. mjestu, a koje od sezone 2021/22 jamči dva mjesta u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Srpski klubovi opasno prijete hrvatskim, koliko su u formi pokazuje i podatak da imaju čak bolji ovogodišnji učinak od čak devet bolje rangiranih država. Pa čak i od Portugala koji je na sedmom mjestu, analiziraju zagrebačke "Sportske novosti".

Bit će itekako zanimljivo, pratit će se svaka utakmica... Na kraju se postavlja pitanje - gdje smo u svemu tome mi? Nigdje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.