KUP BIH

Delegat napisao izvještaj o incidentima na Pecari, na potezu Nogometni savez BiH

Loša organizacija meča u Širokom Brijegu. Ž. Milićević

E. J. / Avaz.ba

2.10.2019

Utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u nogometu između Širokog Brijega i Sarajeva (3:2) obilježili su brojni incidenti.

Tako su domaći navijači gađali gostujuće igrače bakljama i drugim predmetima. Najgore je prošao nogometaš bordo tima Anel Hebibović, koji je pogođen tvrdim predmetom u glavu, zbog čega je susret bio prekinut u 76. minuti. No, sudac Elvis Mujić iz Banovića, koji je prvo povukao igrače u svlačionicu, procijenio je da postoje uvjeti za nastavak pa je meč uz mnogo problema ipak priveden kraju.

I u finišu je bilo mnogo nervoze na terenu, a nakon jedne gužve između igrača crveni karton je dobio rezervni nogometaš domaćih Petar Franjić. 

Saznajemo da je delegat utakmice Lazar Martinović iz Čapljine naveo da je organizacija meča bila loša, te da klub domaćin (Široki Brijeg) nije osigurao sve uvjete za odigravanje meča.

- Organizacija utakmice loša, sa propustima. Klub domaćin nije osigurao sve uvjete za odigravanje utakmice (ponašanje navijača, ubacivanje predmeta u teren, baklje i dr.).

Na terenu, za vrijeme igre bilo je incidenata (u 76. minuti došlo do prekida utakmice o čemu više u izvješću). Ponašanje gledatelja na današnjoj utakmici u više navrata bilo je nesportsko od strane kluba domaćina i gosta (pirotehnika, navijanje). Doček i ispraćaj gostiju i službenih lica fer i korektan. Na današnjoj utakmici ispred komiteta za sigurnost prisutan gospodin Barbarić Dobroslav - navodi se, između ostalog, u zapisniku delegata.

Na potezu je Nogometni savez Bosne i Hercegovine…


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.