INTERESIRANJE

"Mundo Deportivo": Amer Gojak na radaru Barcelone

Bh. reprezentativac nalazi se na listi katalonskog velikana

Gojak: Na radaru Barcelone. Slavko Midžor / Pixell

J. A. / Avaz Sport

3.10.2019

Nogometaš zagrebačkog Dinama i reprezentacije Bosne i Hercegovine Amer Gojak nalazi se na radaru Barcelone, piše katalonski "Mundo Deportivo". 

Isti medij otkriva da je Goran Vučević, nekada igrač Hajduka i Barcelone, a danas skaut katalonskog velikana, pohodio Etihad i utakmicu Mančester sitija i Dinama zbog dvojice mladih Dinamovih veznjaka. Pored Gojaka, pratio je i nastup Danija Olma.

Katalonci pišu da je Gojakovo ime do sada bilo poznatije u Sevilji, jer se dovodio u vezu s tamošnjim klubovima Betisom i Seviljom. Dodaju da je trener Nenad Bjelica nekada igrao u Betisu te da, vjerovatno, zbog toga baš u Andaluziji vlada veliki interes za Gojakom.

Navode i da je Gojak u posljednje vrijeme često počinjao na klupi zbog ''taktičkih grešaka u porazu od Varaždina.'' Dodaju, međutim, da nema sumnje u njegove kvalitete i da se radi o vrlo perspektivnom mladom igraču.

Predviđaju da će sljedećeg ljeta doći do aukcije za Dinamove igrače, zbog čega su na Maksimiru odbili dosadašnje ponude. Izvukli su i zanimljivost da mu je otac, koji mu je, ujedno, i agent, policajac, kao i brat, pa vjeruju da će se ''dobro pobrinuti za Gojaka.''

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.