RAD I DISCIPLINA

Ronaldo je zbog ovih nevjerovatnih životnih navika pravo čudo prirode

U vrhunskoj formi i u 34. godini

Ronaldo: Uvijek ima isplaniran dan. Instagram

J. A. / Avaz Sport

3.10.2019

Portugalski reprezentativac i nogometaš Juventusa Kristijano Ronaldo (Cristiano) u vrhunskoj je formi i u 34. godini, a za to može zahvaliti zaista nevjerovatnim životnim navikama

Jedan od najboljih nogomataša svijeta na striktnoj je dijeti i apsolutno uvijek pazi šta jede, kao i na veličinu porcija. Također, uvijek ima isplaniran dan, kako će provoditi vrijeme između treninga i odmora.

Kristijano jede šest obroka dnevno, a njegovi obroci sadrže uglavnom proteine i ugljikohidrate. Na meniju su mu često pasta i piletina, uvijek spremljeni bez ulja i soli. Jedino piće koje Ronaldo unosi u organizam je voda. 

Izuzetak je doručak, kad popije voćni sok napravljen od narandže ili ananasa, a apsolutno sve nezdrave stvari koje većina ljudi koristi, za njega nikad nisu ni u planu.

Ronaldovi treninzi detaljno su isplanirani. Pored treninga s ekipom, Ronaldo uvijek prati lični program treninga, koji izgleda veoma interesantno. 

Pet puta sedmično Ronaldo odrađuje treninge u teretani, a osim toga, ima program pilatesa i plivanja. Lični treneri često mu ukazuju da se ne smije preforsirati, ali njegove fizičke mogućnosti još su totalna nepoznanica, čak i za profesionalce koji godinama treniraju mnoge sportiste.

San je, također, veoma bitna stavka u njegovom životu. Obavezno mu je osam sati sna, a pokušava da svakog dana zaspi i ustane u isto vrijeme. Također, nakon četvrtog obroka, ima kratko drijemanje, za koje se pokazalo da ima brojne zdravstvene prednosti. 

Spartanska disciplina i trening uz striktan režim ishrane, ključ su za Kristijanovu trenutnu formu i zaista je još pravo čudo prirode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.