JUBILEJ

Dinamo 11. oktobra dolazi na proslavu 100. godišnjice Slobode

Zagrepčani će igrati u punom sastavu

Tuzla: S današnje pres-konferencije. Avaz

J. J.

3.10.2019

U Tuzli se 11. oktobra sprema velika fešta – proslava 100 godina postojanja FK Sloboda! Jubilej je to kojim se mogu pohvaliti rijetki sportski kolektivi na prostorima Balkana, a centralna rođendanska svečanost održat će se na stadionu Tušanj, gdje će Sloboda odigrati revijalni meč protiv zagrebačkog Dinama. 

- Dolazi nam Dinamo u punom sastavu, dva-tri puta smo dogovarali termine, a trener Dinama htio je da dođe sa punom postavom. Razgovarao sam više puta s članicom uprave Vlatkom Peras, poruke su dobronamjerne i punog srca dolaze u naš grad. Počasni predsjednik cijelog ovog događaja je Ante Raos i on će otvoriti meč. Zamišljeno je da se ekipe prije podne zajedno druže na Trgu slobode, a poslije podne svečanost na Tušnju počinje u 17 sati. Protokolarno ćemo odati počast svima onima koji su bili u Slobodi. Ulaz je 10 KM, za djecu do sedam godina ulaz je besplatan, a planiramo i dodjelu mnogih nagrada. Sav novac će ići Slobodi - objasnio je Zlatko Berbić, predstavnik firme "Colosseum", koja je zadužena za organizaciju manifestacije.

Najvjerniji navijači Slobode, popularne "Fukare" najavljuju, također, svoju proslavu velikog jubileja.

- Pozivamo sve one kojima je Sloboda u srcu da se dan prije utakmice okupe u što većem broju i da doslovno zapalimo grad! Zapalit ćemo u naredni četvrtak 100 baklji na različitim dijelovima grada, i to u 19:19 sati. Sto godina nemamo trofej, ali to nije razlog da ne pokažemo ljubav prema klubu - poručio je Ajdin Jolda, vođa navijačke skupine "Fukare".

U sklopu proslave 100 godina FK Sloboda u prodaju će biti pušteni i posebno dizajnirani dresovi, na kojima se nalaze imena 573 fudbalera koji su nastupali za stogodišnjaka s Tušnja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.