NJEMAČKA

Kovač pokazao ko je gazda u svlačionici: Hrvat očitao lekciju zvijezdi tima

Nalazi se u mnogo boljoj situaciji nego kada je preuzeo klub

Kovač: Pokazao autoritet. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

4.10.2019

Trener Bajern Minhena Niko Kovač nalazi se u mnogo boljoj situaciji nego kada je preuzeo klub. Hrvatski stručnjak s vremenom je postao autoritet, a to je ovaj put i pokazao. Na pitanje novinara zašto je jednog od najboljih igrača svoje ekipe Tijaga (Thiaga) ostavio na klupi u meču protiv Totenhema u Ligi prvaka, Kovač je jasno odgovorio ko je gazda u svlačionici. 

- Nisam bio zadovoljan njegovim nastupom u Paderbornu pa sam ga odlučio ostaviti na klupi protiv Totenhema. Moram svima pokazati da je kvaliteta predstave bitna. Pokazao je tačno reakciju kakvoj sam se nadao i to je standard, ne želim vidjeti ništa drugačije od toga - rekao je Kovač. 

Osvrnuo se i na situaciju u vezi s Tomasom Milerom (Thomas Müller). Nekad neizostavni član prve postave ove sezone priliku redovno dobiva s klupe. Za sada Nijemac javno ne pokazuje nezadovoljstvo, ali pitanje je do kada.

Ne mogu reći hoće li igrati u subotu. Moramo pronaći najbolje rješenje za nas - istakao je Kovač.

Progovorio je i tome što se u klubu drugačije ove godine u odnosu na lani.

Došlo je do promjene u ekipi. Lani smo imali vrhunske igrače koji su sve osvojili i imali su određena očekivanja. Nije ih bilo lako voditi. Ove godine situacija je malo mirnija s mlađim igračima koje sada imamo ovdje - poručio je hrvatski stručnjak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.