NADOGRADNJA

Bilino polje šminka se za Italijane

Kapacitet prostora za novinare trebao bi se udvostručiti

J. A. / Avaz Sport

5.10.2019

Zenica: Radovi na stadionu Bilino polje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Stadion Bilino polje u Zenici prolazi kroz još jednu rekonstrukciju. Već nekoliko dana traju radovi na proširenju postojećeg pres-salona, čime bi se kapacitet prostora za novinare trebao udvostručiti. 

Postojeći kapacitet je 50 sjedećih mjesta, a sad će se povećati na 100 sjedećih mjesta i renovirat će se po standardima UEFA-e i FIFA-e. Vrši se nadogradnja trenutne sale za medije, a ispod nje je planirana gradnja prostora za medije.  

Radovi bi trebali biti završeni do susreta kvalifikacija u kojima će reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostiti Italiju na ovom stadionu 15. novembra.

Prema standardima UEFA-e, stadion Bilino polje nalazi se u trećoj kategoriji stadiona za odigravanje međunarodnih klupskih i susreta reprezentacije. 

U narednom periodu na ovom zeničkom stadionu, A selekcija Bosne i Hercegovine u nogometu ugostit će Finsku 12. oktobra te Italiju 15. novembra u okviru kvalifikacija za Euro 2020., dok će U-21 reprezentacija 15. oktobra igrati susret kvalifikacija za Euro 2021. protiv selekcije Njemačke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.