ŠPANIJA

Magnet za lopove: Igraču Atletika dva puta u pet dana provalili u kuću

Parti: Provalnici "operisali" dok je bio u karantinu. AFP

E. J. / Avaz.ba

7.10.2019

Tomas Parti (Thomas Partey) postao je magnet za lopove koji su čak dva puta u pet dana provalili u njegov dom. Kako prenosi "Cadena SER", provalnici su u petak upali u kuću 27-godišnjeg fudbalera, ali ih je Partijev rođak uspio otjerati, pa su tako ostali bez plijena.

Vezni igrač Atletiko Madrida tada se nalazio se u karantinu pred meč španskog prvenstva protiv Valjadolida. No, prethodno su u prošli ponedjeljak također provalili u Partijevu kuću. I tada je igrač iz Gane bio odustan, sa Atletikom je gostovao ruskom Lokomotivu u Ligi prvaka.

Fudbaler Atletikovog gradskog rivala Kameziro (Casemiro, 28) također je bio meta lopova i to baš tokom duela dva madridska kluba na stadionu "Wanda Metropolitano" krajem septembra. Kazemirovi supruga i dijete bili su u kući u vrijeme provale.

Lopovi su nedavno upadali u kuće i drugim fudbalerima "Kraljeva", među kojima su Lukas Vaskez (Lucas Vazquez), Isko (Isco), Karim Benzema, ali i trener Zinedin Zidan (Zinedine Zidane).

Klub je zbog toga upozorio igrače da na društvenim mrežama ne postavljaju snimke svojih kuća i dragocjenosti te izbjegavaju da objavljuju snimke sa putovanja, kada su njihovi domovi prazni. Real je također sugerirao svojim zvijezdama da unajme privatno osiguranje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.