MINHEN

Kovač dobio nove probleme: Bajernova legenda razmišlja o odlasku iz kluba

Proteklih godina bio je jedan od nositelja igre i miljenik navijača

Kovač: Nova glavobolja za hrvatskog stručnjaka. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

8.10.2019

Trener Bajern Minhena Niko Kovač dobio je nove probleme. Nije neobično da se u svlačionici punoj zvijezda neko žali, a ovaj put bio je to Tomas Miler (Thomas Müller) koji je navodno toliko nezadovoljan da razmišlja o odlasku.

Ugledni njemački list Bild piše kako je Miler nezadovoljan statusom u postavi Nike Kovača te da razmišlja o napuštanju kluba ako se njegova situacija ne promijeni. Na sve to je utjecao dolazak Filipea Kutinja (Philippe Coutinho) koji je došao u prvi plan i oduzeo Tomasu minute.

Miler ima 30 godina i još je za Bajern vezan godinu i pol, a klub iz Minhena mu nije ponudio novi ugovor. 

Ove sezone nastupio je u svakoj utakmici u njemačkom prvenstvu, ali mu je minutaža zančajno manja nego u proteklim sezonama. Prestao je zabijati golove dolascima iz drugog plana kao nekad, ali je postao vrlo opasan kreator igre te je ove godine u limitiranoj minutaži upisao četiri asistencije. U prosjeku Miler u njemačkom prvenstvu asistira svakih 70 minuta. 

Proteklih godina Tomas je bio jedan od nositelja igre Bajerna i miljenik navijača koji sad ipak smatraju da je njegova najbolja pozicija – na klupi. Miler je u Bajern stigao s 11 godina, još tamo 2000. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.