REPREZENTATIVCI

Hotić: Priznajem da me poziv iznenadio

Hotić: Čast je nositi dres reprezntacije. NSBiH

Piše: G. Š. / Avaz.ba

8.10.2019

Nakon što je juče dobio poziv selektora naše reprezentacije Roberta Prosinečkog, Dino Hotić kasno sinoć je stigao u Trening kamp Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

- Pratio sam utakmice reprezentacije i prije. Naravno, poznajem sve igrače, neke i lično kao Pirća sa kojim nastupam u Mariboru, kaže na početku razgovora Hotić, i nastavlja:

- Jako sam sretan što sam sad i ja dio ove reprezentacije i što sam dobio poziv selektora.

Odmah nakon dozvole FIFA-e o promjeni sportskog državljanstva, uslijedio je i poziv u reprezentaciju BiH.

- Priznajem da me poziv iznenadio. Prvo su mi čestitali što sam dobio „zeleno svjetlo“ za nastup za selekciju BiH, a nedugo zatim uslijedio je i poziv i morao sam hitno da krenem na okupljanje. Nisam čak ni bio u Mariboru, ali sam se brzo organizirao i uspio da dođem, tako da već danas mogu trenirati, konstatuje Hotić.

Na pitanje ko je bio više ponosan, Vi ili Vaši roditelji, odgovara:

Čast je nositi dres reprezntacije. Moji roditelji su iz Bosne i Hercegovine i bili su jako ponosni kad su čuli da sam pozvan, isto kao i ja. To je ne samo stepenica više u mojoj karijeri, već i prilika da se dokažem i osjetim šta to znači igrati ovdje pred bh. publikom za koju znam od ranije da je veoma posvećena reprezentaciji. 

Na treninzima ću se truditi da pokažem šta znam

- Ne očekujem baš da ću odmah i nastupiti, jer sve se desilo nekako na brzinu, ali sigurno da to priželjkujem, kao i svaki igrač. Ja ću se potruditi da na treninzima pokažem šta znam, a selektor će odlučiti da li ću igrati, rekao je Hotić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.