BEZ DLAKE NA JEZIKU

Dilaver odbrusio austrijskim medijima: Ne gradite reputaciju lažima o meni

Izostavite me iz vaših glupih utrka za klikovima, poručio je budući reprezentativac BiH

Dilaver: Želi igrati za reprezentaciju BiH. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

9.10.2019

Stoper zagrebačkog Dinama Emir Dilaver posljednjih dana u centru je sportske javnosti zbog svoje odluke da dres Austrije zamijeni dresom Bosne i Hercegovine. 

Za jedan austrijski portal talentirani defanzivac dao je izjavu, u kojoj je kritizirao Austrijance, za koje je rekao da mu nisu posvećivali dovoljno pažnje, ali  da to uopće nema veze s izborom BiH, kako su mnogi u prvi mah protumačili. 

Često mi se događalo da se moje izjave tumače kako to nekima odgovara, ali danas ste pretjerali. Nema smisla da okrećete moje izjave i iskorištavate me u utrci za klikovima. Sve sam u životu stekao trudom, odricanjem i poštenim radom i neću dozvoliti da budem vaša marioneta dok skupljate klikove i bacate bombe. 

Prvi "novinar" krivo prevede, drugi ga kopira pa doda još nešto svoje, treći se nadoveže na obojicu, a ja čitam četvrtog i ne mogu vjerovati šta je napisano. Ako ne razumijete njemački jezik, javite mi se i ja ću vam sve prevesti. Besplatno. Nemojte izmišljati i graditi svoju reputaciju na lažima o Emiru Dilaveru. Moja kritika se odnosila na status koji sam imao u medijima kada sam osvajao trofeje. Dolazili su u Mađarsku, snimali i razgovarali s nekim drugima, a mene nisu ni pogledali. Sada je Dilaver problem jer je rekao da želi igrati za BiH - napisao je Dilaver. 
 

Nogometaš Dinama na tome nije stao. 

Niti sam zaboravljen, niti sam odabrao BiH jer me Austrija nije htjela. Poštujem zemlju u kojoj su rođena moja djeca i koju sam odabrao za život. Poštujem i BiH, gdje sam rođen i za čiju reprezentaciju želim igrati. Poštujem i Hrvatsku, gdje igram i zarađujem za hljeb, kao i Mađarsku, Poljsku i svugdje gdje sam ostavio neki trag. Sve sam u životu stekao poštenjem. E, pa najmanje što mogu tražiti od vas je da vi budete pošteni prema meni i izostavite me iz vaših glupih utrka za klikovima. Moj stav o reprezentaciji se zna i ne znam zašto bih ga morao svaki dan ponavljati. Pronađite neku drugu temu - jasan je bio Dilaver. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.