SARAJEVO Reprezentativni golman iz bordo tima optimista

Kovačević: Pred nama je veliko iskušenje

G. ŠUMAR
09.10.2019 15:03

Kovačević: Nisam zadovoljan samo ispadanjem iz Kupa BiH

Foto: Arhiv

Golman kluba s Koševa Vladan Kovačević zadovoljan je remijem Pod Bijelim brijegom (0:0) i ostvarenim rezultatima u prvenstvenim između dvije reprezentativne pauze.

- Naravno, ne mogu biti zadovoljan samo ispadanjem iz Kupa BiH, nikako, ali mogu biti zadovoljan posljednjim bodom iz Mostara koji smo uspjeli izvući. Nažalost, branili smo se od 65. minute (kad je isključen Anel Hebibović, op. a.) i osvojili veliki bod - rekao je Kovačević za „Dnevni avaz“.

Na konstataciju da su navijači Sarajeva, nakon utakmica na Pecari i Pod Bijelim brijegom, ogorčeni odnosom sudija i službenih lica prema FK Sarajevo, naš reprezentativni golman kratko dodaje:

- Ne bih baš da komentarišem suđenje, jer imaju ljudi koji se bave sa tim.

S druge strane, jučer se okupila mlada reprezentacija BiH koja 15. oktobra (Zenica, 18 sati) igra kvalifikacionu utakmicu protiv prvog favorita grupe, Njemačke.

- Pred nama je veoma teška utakmica... Međutim, mislim da i to možemo izgurati na najbolji način kako bi bili još jedan korak bliže plasmanu na Evropskom prvenstvu U-21, što dugo čekamo. Gledao sam mlade Nijemce na gostovanju protiv Velsa (1:5), veoma su ozbiljna ekipa, igraju ofanzivno...

Možda su trenutno jedna od najboljih mladih reprezentacije, tako da očekujem veoma dobru utakmicu i - zašto ne, dobar rezultat. Velika je prednost što igramo kod kuće, možda mi odigramo najbolju utakmicu ili možda se mladi Nijemci ne snađu najbolje u Zenici. Ako ne vjerujete u dobar rezultat, ne možete ga ni ostvariti - optimista je Kovačević.

Mlada reprezentacija BiH je, podsjetimo, u 1. kolu deklasirala Moldaviju, a u drugom remizirala u Belgiji.

Možemo se vratiti

Mladi Kovačević je već dobivao pozive u naš najbolji državni tim kojeg uskoro očekuju kvalifikacione utakmice sa Finskom i Grčkom.

- Vjerujem da se „A“ tim može vratiti na pravi put, iako ga očekuju dvije teške i veoma bitne utakmice. Starije kolege moraju pobijediti sve utakmice do kraja kvalifikacija, ali vjerujem da možemo proći dalje, rekao je Kovačević.

Komentari

NA VRH