OPERACIJA FINSKA

Gojak: Svih 11 igrača treba da učestvuje i u napadu i odbrani

Snaga jedne reprezentacije treba biti u kolektivu, ipak istina je da mi mnogo zavisimo od Edina Džeke i Miralema Pjanića, kazao je Rade Krunić

Gojak: Pun samopouzdanja. D. Jurišić

Piše: D. J.

9.10.2019

U Trening-centru Nogometnog saveza BiH u Zenici naši reprezentativci, osim neophodnog mira, imaju sve neophodne uvjete za kvalitetne pripreme pred naredne kvalifikacijske izazove.

U bh. taboru vjeruju u spremnost i kvalitet ekipe te u pozitivnoj atmosferi dočekuju sljedeće utakmice koje bi reprezentaciju mogle dovesti do bolje pozicije u grupi J.

- Analizirali smo Fince, nadam se da ovaj put nećemo griješiti na terenu i da ćemo doći do pobjede. Svaki igrač je dao maksimum i u prethodnim utakmicama, ali nedostajao nam je faktor sreće i konačni rezultat. Zaslužujemo bolju poziciju na tabeli, ali imamo dvije utakmice ispred sebe i možemo to ostvariti - rekao je Amer Gojak, vezni igrač zagrebačkog Dinama, i dodao da se Finska mora napasti od prve minute.

- Svih 11 igrača treba i da brani gol i da napada. Samo zajedničkim snagama možemo doći do pobjede - kaže Gojak.

Rade Krunić u ponedjeljak je proslavio rođendan, a danas dobio novog trenera u Milanu.

- Atmosfera je, kao i uvijek, odlična. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za bitnu utakmicu. Moramo da odigramo najbolje što možemo i dođemo do pobjede. Selektor nas je pripremio na defanzivnu igru Finaca, vjerujem da ćemo doći do nova tri boda i učiniti nastavak kvalifikacija neizvjesnijim u našoj grupi. Snaga jedne reprezentacije treba biti u kolektivu, ipak istina je da mi mnogo zavisimo od Edina Džeke i Miralema Pjanića. Tu je još dosta igrača koji su željni dokazivanja i pokušat će iskoristiti priliku - kazao je Rade



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.