ITALIJA

Legenda Juventusa: S Pjanićem se na svijetu može mjeriti još samo jedan igrač

Njemu je lakše igrati kada ispred njega igra ofanzivni veznjak koji mu pravi prostor i lakše je proslijedili loptu vertikalno

Pjanić s Pirlom: Mnogi ih porede po stilu igre. Instagram

A. Ču. / Avaz.ba

9.10.2019

Miralem Pjanić jedan je od igrača s najboljom statistikom u Seriji A trenutno. Ima najviše kompletiranih dodavanja na protivničkoj polovini u Seriji A, ukupno 306 i drugi je po broju osvojenih lopti (54).

Mnogi su stoga skloni ustvrditi da je dolaskom Mauricija Sarija (Maurizio Sarri) naš as postao bolji igrač. To smatra i legendarni veznjak Juventusa Alezio Takinardi (Alesio Tachinardi).

- Uvijek je imao dobar dodir, ali otkako je stigao u Juventus, napravio je gigantski iskorak. Kod Alegrija je postao bolji, ali kod Sarija je dobar i u odbrani i u napadu. Kada Juve nema loptu, uvijek je na pravom mjestu. Gvardiola ga je želio dovesti ljetos, ali je Juventus napravio dobro što ga je ostavio. Među pet je u Evropi. Možda je samo De Jong na njegovom nivou jer je Modrić u padu - rekao je Takinardi za "Gazzettu dello Sport". 

Ipak on smatra da Miralem može biti još bolji.

Treba brže razmišljati da bi bio još efikasniji. Njemu je lakše igrati kada ispred njega igra ofanzivni veznjak koji mu pravi prostor i lakše je proslijedili loptu vertikalno. S novim Sarijevim sistemom vidi se najbolji Pjanić - kazao je Takinardi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.