EURO 2020

Jajalo: Sretan sam što sam ponovo tu, posebno sada

Uvijek mi je godilo kad dođem na okupljanje, jer ovdje su najbolji od grača koje imamo, konstatira naš reprezentativni veznjak

Jajalo: Svako od nas koje ovdje priželjkuje da bi mogao nastupati. NSBiH

Piše: G. Š. / Avaz.ba

10.10.2019

Fudbaler italijanskog Udinezea Mato Jajalo, koji je do sada skupio sedam reprezentativnih nastupa, nakon dvije godine vratio se u naš državni tim. Za reprezentaciju BiH, podsjetimo, debitirao je 2016. protiv Belgije, a sada se prvi put našao na spisku selektora Roberta Prosinečkog za duele s Finskom i Grčkom, u okviru kvalifikacija za Euro 2020. 

Činjenica je da sam ranije igrao drugu ligu i bio sam svjestan da me je to, zasigurno, udaljilo iz kruga reprezentativaca. Međutim, u nogometu se ne može raditi ono što neko hoće, tako da sam i ja, uprkos prilikama da negdje odem, na insistiranje predsjednika, ostao u Palermu. Nakon isteka ugovora, otvorile su se druge mogućnosti, potpisao sam za prvoligaški klub u Italiji i smatram da su me igre na tom nivou vratile u krug reprezentativaca - rekao je Jajalo. 

U odnosu na period otprije dvije godine, neke stvari su sada drugačije.

Pratio sam sve u vezi s reprezentacijom i, naravno, bh. ligu. Sada imamo dosta mlađu ekipu i pozitivniju atmosferu, što je veoma dobro, konstatira prvotimac kluba iz Udina te dodaje: 

Svako od nas ko je ovdje priželjkuje da bi mogao nastupati. Znam da moram dati sve od sebe, nametnuti se, a selektor će odlučiti ko će igrati. Uvijek mi je godilo kad dođem na okupljanje, jer ovdje su najbolji od igrača koje imamo. Sretan sam što sam ponovo tu, posebno sada s ovom mladom i jako pozitivnom ekipom. Ovdje se čovjek može samo dobro osjećati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.