ZENICA

Bešić: Za devet godina, koliko sam ovdje, nikada se niko nije posvađao

Ovo nam je posljednja šansa u kvalifikacijama, nadam se podršci navijača na Bilinom polju, kazao je Haris Duljević

Bešić: Osjeća se spremnim. D. Jurišić

Piše: D. J.

10.10.2019

Četvrti dan priprema reprezentacije BiH u sklopu redovnih medijskih aktivnosti s novinarima su razgovarali pomoćni trener Elvir Rahimić te igrači Muhamed Bešić i Haris Duljević.

- Najozbiljnije se pripremamo, veliki hendikep je izostanak Edina Džeke. Ali sigurno da postoji i ona druga: koga nema, bez njega se mora. Svi ostali moraju dati sve od sebe da se taj izostanak ne primijeti. Mi u trenerskom štabu imamo ekipu u glavi, ostala su još dva treninga i vidjet ćemo - izjavio je Rahimić te dodao da će se u utakmicu krenuti napadački od samog početka.

- Ovo je odlučujuća utakmica za drugo mjesto u grupi. Samo pobjeda nam odgovara, igrat ćemo ofanzivno i agresivno – dodao je Rahimić.

- Nismo dobro startali u kvalifikacijama i, ako želimo ostati u igri za plasman na Euro, moramo pobijediti Finsku. Mi smo ekipa, zajedno smo duži period, moramo dati sve od sebe da dođemo do trijumfa. Manje priče, a više rada. Odlično se slažemo, devet godina sam u reprezentaciji i nikad nije bilo svađe - rekao je Bešić i dodao da je urađena analiza prethodne utakmice u Finskoj te da se sad neće raditi greške.

Haris Duljević vratio se nakon povrede.

- Ovo nam je posljednja šansa u kvalifikacijama, nadam se podršci navijača na Bilinom polju i osvajanju nova tri boda. U Finskoj smo svi podbacili, ali nadam se da se to neće ponoviti u subotu. Ova reprezentacija, kad smo pravi, može igrati s bilo kim. Uz puno trke, zalaganja i borbe možemo doći do bitnih bodova za odlazak na Euro - kazao je Duljević.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.