NOGOMET

Van der Sar: U Junajtedu više nema igrača koji bi pravio razliku

Smatra da je tim sada neprepoznatljiv i da kriza može potrajati

Edvin van der Sar: Junajtedu nedostaju lideri. AFP

J. A. / Avaz Sport

11.10.2019

Izvršni direktor Ajaksa Edvin van der Sar (Edwin) smatra da je nedostatak lidera u timu jedan od uzroka posrtanja Mančester junajteda. Bivši golman "Crvenih đavola", koji je igrao u eri Aleksa Fergusona (Alex), smatra da je tim sada neprepoznatljiv i da kriza može potrajati.

- Naravno da im je teško. Otišao sam prije osam godina, imao sam šest sjajnih sezona karijere tamo, osvojio četiri puta Premijer ligu, igrao u tri finala Lige prvaka. To je daleko od pozicije u kojoj su sada - kaže Holanđanin.

Po odlasku Fergusona klub je nekoliko puta mijenjao trenere, ali uzalud. 

Kada sam ja došao u klub, tamo su već bili igrači poput Rajana Gigsa (Ryan Giggs), Pola Skolsa (Paul Scholes), Rija Ferdinanda (Rio), Gerija Nevila (Garry Neville), Roja Kina (Roy Keane)... Tamo je oduvijek bilo velikih karaktera. U posljednjih nekoliko sezona takvi igrači su nestali i tamo više nema nikoga ko bi pravio razliku - primijetio je legendarni čuvar mreže. 

Smatra i da klub sada ima problem da privuče najbolje igrače. 

- Ime je i dalje tu, imaju navijače širom svijeta, ali za igrače je važno da igraju na određenom nivou. Uvijek gledate gdje biste mogli da osvajate trofeje. Moraju iskoristiti priliku da pojačaju tim, da pokažu tim igračima da su dobrodošli i da tamo postoji mogućnost da nešto postignu - zaključio je Van der Sar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.