ZMAJEVI

Prosinečki: Vjerujem da moja ekipa može do pobjede

Miralem Pjanić će sutra navečer 90. put nastupiti u reprezentativnom dresu, a na ruci će nositi kapitensku traku

Selektor Robert Prosinečki istakao je da bi poraz bio kraj nadanja. D. Jurišić

Piše: D. J.

11.10.2019

Novi ispit naši najbolji nogometaši imaju sutra na stadionu Bilino polje u Zenici, gdje će u okviru kvalifikacija za Euro odigrati utakmicu s reprezentacijom Finske.

Selektor Robert Prosinečki istakao je da bi poraz bio kraj nadanja.

- Nama samo pobjeda znači, dok Fincima odgovara i bod. Mi moramo dati sve od sebe, pobijediti i ostati u igri. Nažalost, ranije smo izgubili neke bodove koje nismo trebali, sad slijedi odlučujući. U glavi već imam prvih 11, naravno. Puno smo radili ove sedmice jer smo imali vremena više nego ranije - rekao je Prosinečki i dodao da naša reprezentacija ima igrače koji mogu dati potrebni impuls.

Četiri utakmice prije kraja kvalifikacionog ciklusa „Zmajevi“ u Grupi J imaju pet bodova manje od današnjeg protivnika te je imperativ pobjeda da bi ostali u igri za plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava naredne godine.

- Moramo svi biti zajedno da bismo napravili dobar rezultat. Znamo u kakvoj smo situaciji, vjerujem da će moja ekipa dati sve od sebe, a u tom slučaju onda se sigurno možemo nadati dobrom rezultatu. Postoji inat i želimo ga probuditi u svima nama kako bismo vjerovali da BiH može napraviti dobar rezultat – rekao je Prosinečki te dodao da se nada velikoj podršci navijača.

Pjanić: Imamo dobre individualce, neki će prvi put imati odgovornost i priliku. D. Jurišić

- Potrebno nam je da cijela reprezentacija igra dobro svih 90 minuta. Moramo od početka pokazati tu želju. Ja ću dati sve od sebe i nadam se da ćemo svi biti na potrebnom nivou da bismo došli do trijumfa. Ne osjećam pritisak zbog kapitenske trake, zadovoljstvo mi je da ću je prvi put imati na ruci – rekao je Pjanić i dodao da mu je najbitniji rezultat cijele ekipe te da će to pokušati dokazati i na terenu. 

Miralem Pjanić će sutra navečer 90. put nastupiti u reprezentativnom dresu, a na ruci će nositi kapitensku traku. 

- Imamo dobre individualce, neki će prvi put imati odgovornost i priliku. Vrijeme je došlo da i drugi osim Džeke i mene preuzmu odgovornost i pokažu da su važan dio ove reprezentacije – rekao je Pjanić na kraju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.