REPREZENTACIJA

Višća: Dokazat ćemo da vrijedimo mnogo

Svi zajedno moramo dati maksimum i tako doći do željenog cilja

Višća: Finci će igrati na kontranapade. Arhiv

G. Š.

12.10.2019

Večeras u 18 sati na zeničkom Bilinom polju reprezentacija BiH dočekuje Finsku u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. U odsustvu povrijeđenog kapitena Edina Džeke, sve oči bh. javnosti uperene su u Miralema Pjanića i Edina Višću, jer više ni ne treba ponavljati da nas u životu ostavlja samo pobjeda.


Veliki hendikep

- Pripreme teku odlično... Svjesni smo važnosti predstojeće utakmice i da u subotu, jednostavno, moramo biti na nivou, i više od toga kako bismo ostvarili pobjedu - rekao je Višća u razgovoru za „Dnevni avaz“.

Ima li naša reprezentacija snage i znanja da se i bez Džeke vrati na pravi put?

- Neigranje Džeke je sigurno veliki hendikep. No, ako svi u subotu damo 100 posto, ko god bude igrao, pobjeda će doći. Svi zajedno moramo dati maksimum i uvjeren sam da ćemo, onda, doći do željenog cilja.

Ako je suditi prema izjavama iz finskog tabora, oni očekuju da će ih naš tim napasti od prve minute. Kako ćemo i(li) kako treba igrati u subotu?

Očekujemo podršku

- Vidjet ćemo... Finci će sigurno igrati na kontranapade, jer im odgovara i remi, odnosno bod. Mi, međutim, trebamo gledati samo sebe. Ponavljam, svaki naš igrač mora dati maksimum, jer ćemo samo tako dokazati da ova naša reprezentacija vrijedi mnogo.

Kako sezona odmiče, igrate sve bolje. Jeste li ponovo došli do top-forme kao u prošloj sezoni, kad ste proglašeni najboljim igračem Turske.

- Spreman sam, radim najbolje što mogu... Sigurno ću dati maksimum kako bih u subotu dao doprinos pobjedi.

Poruka navijačima? 

- Očekujemo podršku, kao i uvijek do sada. Samo zajedno možemo napraviti željeni rezultat.



48

utakmica odigrao je Višća za naš državni tim i postigao 10 golova.

11

utakmica u svim takmičenjima odigrao je Višća za Bašakšehir i postigao tri gola uz tri asistencije. Na terenu je proveo 990 minuta.


7.6

prosječna je ovosezonska ocjena Višće u Superligi Turske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.