EURO 2020

Pantelis Hadziakos: Protiv BiH imamo priliku da se dokažemo i vratimo radost našim navijačima

Slab interes grčkih navijača za ovaj meč

Pantelis Hadziakos i Ćiro Imobile. Antonello Sammarco / Image Sport nella

Piše: G. Š. / Avaz.ba

14.10.2019

Uprkos katastrofalnom bodovnom saldu, te samo jednoj pobjedi i dva neriješena rezultata u sedam utakmica, svi reprezentativci Grčke su veliki optimisti pred sutrašnji (20:45 sati) duel sa našim državnim timom u Atini

- Razočarani smo što smo poraženi i u Italiji (2:0 – op.a). Protiv lidera grupe imali smo nekoliko prilika, od kojih su dvije bile odlične, tako da nismo zaslužili poraz - izjavio je dvadesetdvogodišnji stoper reprezentacije Grčke Pantelis Hadziakos (Pantelis Chatzidiakos).  

Defanzivac holandskog AZ Alkmara ističe da novi, podmlađeni grčki nacionalni tim treba nastaviti raditi kao i do sada, te da će sigurno doći bolji rezultati.  

- Treba nastaviti raditi sa istim elanom, kako bi u narednim utakmicama jačali snagu našeg kolektiva. Vjerujem da možemo puno bolje, odnosno da smo puno bolji, od trenutne pozicije na tabeli. Priliku da to pokažemo imamo protiv Bosne i Hercegovine. To je utakmica u kojoj jedan novi grčki tim ima priliku da se dokaže i vrati radost našim navijačima - optimista je Hadziakos.  

Inače, interes Grka za sutrašnju utakmicu na Olimpijskom stadionu u Atini je nikakav, tako da će tribine biti sablasno prazne. Atinski olimpijski stadion ima preko 70 hiljada sjedećih mjesta, a do petka nije prodato ni hiljadu ulaznica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.