JASNA PORUKA

Berluskoniju pukao film: Vratite mi Milan

Oštro kritizirao rad trenutne uprave

Berluskoni: Milan vodio skoro 30 godina. AFP

J. A. / Avaz Sport

14.10.2019

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni (Berlusconi) oštro je kritizirao rad trenutne uprave Fudbalskog kluba Milan.

Berluskoni, pod čijom su vladavinom "Rossoneri" postigli najveće uspjehe, smatra da je situacija veoma loša i da bi bilo najbolje kada bi on ponovo mogao voditi klub. 

Silvio se osvrnuo na izjavu izvršnog direktora Ivana Gazidisa kako je "Elliot" uspio spasiti klub koji je bio na ivici bankrota. 

- Bankrot? To su fraze koje bi neko trebao reći samo ako ulazi u toalet i zatvori prvi vrata. A na to pitanje kako da Milan opet učinimo velikim, opet kompliciramo stvari, a one su proste, vratite klub nazad u ruke Silvija Berluskonija - izjavio je Berluskoni.

Milan i Inter sada rade na projektu gradnje novog stadiona, što je prethodno bila Berluskonijeva ideja koju je kasnije napustio. 

To su dobri projekti, siguran sam da će to biti prelijepa i moderna arena. Mi volimo San Siro, jer smo tu osvojili sve, svaki gledalac ima dobar pogleda i nadam se da će se rješenje naći kako bi se spriječilo rušenje stadiona. U suprotnom, predložio bih čelnicima grada da tu igra Monca - rekao je Berluskoni, koji je sada vlasnik upravo ekipe Monce. 

Nedavno je rekao kako bi njegov sadašnji klub u prijateljskom meču pobijedio Milan sa 3:0. 

Bila je to šala, ne poznajem lično Marka Đampaola (Marco Giampaolo) i Stefana Piolija (Stefano Pioli), tako da ne bih komentirao stvari oko smjene trenera - zaključio je Berluskoni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.