EKSKLUZIVNO

"Avaz" u atinskoj bazi našeg državnog tima: Otkrivamo kako ide oporavak Edina Višće

Strogo se krije i ime hotela u kojem borave izabranici Roberta Prosinečkog

Atina: "Zmajevo gnijezdo". Avaz

Piše: G. Š. / Avaz.ba

14.10.2019

Iako je navijačima, a posebno novinarima, strogo zabranjen ulazak u atinsku bazu našeg državnog tima, reporterska ekipa "Avaza" krišom je zavirila u grčko "Zmajevo gnijezdo". Inače, zbog apsolutnog mira pred jako važnu kvalifikacionu utakmicu (sutra – 20:45 sati) strogo se krije i ime hotela u kojem borave izabranici Roberta Prosinečkog.  

Kako smo saznali na licu mjesta, medicinski tim naše reprezentacije čini sve da za predstojeći duel osposobi Edina Višću, koji je na otvaranju prethodne utakmice s Finskom (4:1) dobio udarac u kuk i povrijedio leđa. Trenutni zdravstveni bilten krilnog napadača "Zmajeva" iz istanbulskog Bašakšehira mnogo je bolji nego jučerašnji i najvjerovatnije će biti spreman za duel s Grcima.

Edin Višća: Povrijedio se protiv Finske. Facebook

S druge strane, svi ostali reprezentativci koji su uspješno apsolvirali duel s Fincima su spremni, raspoloženi i, što je jako važni, maksimalno motivirani za sutrašnju utakmicu. Također, osim stopera Tonija Šunjića, koji se, kako je saopćeno iz Nogometnog saveza BiH, navodno povrijedio pred kraj sinoćnjem treningu, to vrijedi i za ostale reprezentativce...

Ne treba više ni ponavljati da naš državni tim samo pobjeda u Atini ostavlja u igri za direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2020.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.