NOGOMET

Ronaldo: Nisam opsjednut rekordima, sve se prirodno događa

Portugalac ušao u odabrano društvo

Ronaldo: Impresivna statistika. AFP

J. A. / Avaz Sport

15.10.2019

Jedan od najboljih nogometaša današnjice Kristijano Ronaldo (Cristiano) poslije 700. gola u karijeri poručio je da rekordi prirodno dolaze u njegovom slučaju.

Ronaldo je jubilarni pogodak postigao iz penala u porazu reprezentacije Portugala u Ukrajini (2:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

Ne može bilo ko da dođe do ove cifre. Hvala saigračima i trenerima koji su mi pomogli da budem ovo što sam danas. Razočaran sam zbog poraza, ali i ponosan na ekipu -  rekao je Ronaldo.

As Juventusa podsjetio je da mu je Kijev i ranije ostao u lijepom sjećanju jer je na istom stadionu osvojio trofej Lige prvaka 2018. godine pobjedom nad Liverpulom (3:1) u finalu.

-  Koliko sam rekorda postavio? Ne znam. Želim da uživam u ovom trenutku i zahvalim se koji su mi pomogli da dođe do impresivnog skora. Rekordi prirodno dolaze, ne gledam ih, ali oni mene gledaju. Nisam opsjednut, sve se prirodno događa - rekao je Ronaldo, koji je postao tek šesti igrač koji je zabio 700 i više golova u karijeri. 

Prije njega su 700+ golova postigli Jozef Bikan (Josef Bican, 805), Romario (772), Pele (767), Ferenc Puškaš (Puskas, 746) i Gerd Miler (Muller, 735).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.