EURO 2020.

{Uživo} / Grčka - BiH 2:1: Bolje nismo ni zaslužili, Grčka do pobjede u 87. minuti

Čuje se pjesma bh. navijača

N. D.

15.10.2019

KRAJ UTAKMICE

90. minut - Svi na travnjaku čekaju kraj. Slaba Grčka je očitala lekciju očajnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.  

87. minut - Na kraju nas sreća nije mogla više maziti. Adnan Kovačević je nakon jednog ubacivanja nespretno pogodio Šehićevu mrežu.

85. minut - Igra bez igre. Ništa još nismo prikazali u nastavku. Vrijeme curi.

78. minut - Sve manje vremena za bh. tim. Još uvijek nismo opasnije zaprijetili u drugom poluvremenu.

74. minut - Ponovo je stativa bila naš saveznik. Kada Šehić nije mogao, lopta je pogodila stativu. Loša predstava bh. tima.

70. minut - Prebacili smo kratko igru na polovinu Grčke. Imali smo dva kornera, ali nema promjene rezultata. Prosinečki baca sve karte u napad. Rijad Bajić je u igri umjesto Armina Hodžića.

66. minut - Još jednom je morao spašavati Šehić. Izgledamo kao razbijena vojska. 

62. minut - Sredina drugog dijela. Još nismo zaprijetili domaćem golmanu u nastavku. Umjesto Elvisa Šarića, u igri je Haris Duljević.

60. minut - Inicijativa reprezentacije Grčke. Po trenutnoj igri domaći su bliže vodstvu. Pogodili su i stativu preko Masourasa.

57. minut - Grci su mogli povesti. Mantalos je došao do lopte, šutirao jako, ali je Šehić bio sjajan.

55. minut - Ostalo nam je još 35 minuta. Bh. reprezentativci će morati preuzeti više rizika. Za sada to ne izgleda posebno dobro.

52. minut - Mato Jajalo je na travnjaku u drugom dijelu. Zamijenio je Gojka Cimirota.

48. - minut - Možemo li izvršiti pritisak i doći do tri vrijedna boda.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Na odmoru neriješeno. Ne baš blistava igra bh. tima u prvih 45. minuta. Za pobjedu, koju svi toliko želimo, trebat će više u nastavku.

41. minut - Velika prilika je bila za Mantalosa, a na našu sreću nije bio precizan.

39. Bakasetas je pokušao iz daljine, ali je Šehić odličnom intervencijom loptu izbacio u korner.

35. minut - Lijepa akcija našeg tima. Sead Kolašinac je ubacio, a Amer Gojak pogađa za izjednačenje. Gol u pravom trenutku, kada je izgledalo da bh. reprezentativci nemaju ideju kako se suprotstaviti Grcima.

33. minut - Mogli su Grci do novog gola: Bakakis je šutirao pravo u Šehića. Minute u kojima reprezentacija Grčke dominira. Izabranici Roberta Prosinečkog su inferiorni.

30. minut - Loše je reagirala naša odbrana i Pavlidis je plasirao loptu u mrežu našeg golmana nakon što je lažnjakom izbacio Ermina Bičakčića. Loši Grci su iz prve prilike uspjeli povesti. 

25. minut - Utakmica bez posebne vatre. I dalje bez golova, a veoma malo uzbuđenja.

20. minut - Naš tim je preuzeo terensku inicijativu. Grci još nisu imali pravu priliku.

13. minut - Velika šansa za naš tim. Amer Gojak je šutirao, Grci spasili na gol liniji, a onda je golman Grčke odbranio udarac Armina Hodžića.

10. minut - I dalje se ne događa mnogo toga na travnjaku. Čuje se pjesma naših navijača s tribina.

5. minut - Nema većih prilika. Grci su nešto opasniji, a bh. tim je imao korner iz kojeg nismo ozbiljnije uspjeli ugroziti domaći gol.

U glavnom gradu Atini počela je utakmica između Grčke i BiH, pred sablasno praznim tribinama. Bh. selekciju će bodriti nekoliko stotina naših navijača.

Selekcija koju predvodi Robert Prosinečki igra u slijedećem sastavu: Šehić, Kvržić, Kolašinac, Bičakčić, Kovačević, Cimirot, Pjanić, Gojak, Sarić, Hodžić i Hajrović.

Za Grčku igraju: Paschalakis, Bakakis, Chatzidiakos, Stafylidis, Giannoulis, Kourbelis, Galanopoulos, Mantalos, Bakasetas, Limnios i Pavlidis.

Detalj iz Atine. AFP

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.