ŠPANIJA

Fudbaler iz Bijeljine bolje plaćen od Modrića, Benzeme, Ramosa…

Jović: Ispred samo Azar i Bejl. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

16.10.2019

Luka Jović, fudbaler Real Madrida, ima bruto godišnju plaću od čak 20,83 miliona eura, saopćeno je na specijaliziranom sajtu "Capology", prenosi B92.

Napadač koji je rođen u Bijeljini, a nastupa za reprezentaciju Srbije, ovog je ljeta stigao u "Kraljevski klub" u transferu vrijednom 60 miliona eura iz njemačkog Ajntrahta iz Frankfurta. Jović je uspio da dogovori fenomenalne uvjete ugovora sa čelnim ljudima španskog velikana i trenutno je treći najbolje plaćeni fudbaler Reala.

Ispred Jovića (22) samo su Eden Azar (Hazard) sa 31,25 miliona eura i Geret Bejl (Gareth Bale) sa 27,9 miliona. Jović je plaćeniji od drugih zvijezda Reala, kao što su Marselo (Marcelo), Sergio Ramos (Sergio), Karim Benzema, Luka Modrić… 

No, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i dalje čeka na prvi gol i pravu šansu u dresu Reala. Za sada je startao samo dva meča, a ukupno je na terenu proveo 218 minuta na sedam utakmica.

Treba spomenuti da su porezi u Španiji veliki, prema informacijama iz 2015. iznose čak 52 odsto, što znači da će Jović inkasirati tek deset miliona eura po sezoni.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.