OTKRIVAMO

Zašto je otkazan najavljeni sastanak čelnika NSBiH i selektora Prosinečkog

Prosinečki: Odluka i dalje na čekanju. Arhiva

Piše: G. Š. / Avaz.ba

17.10.2019

Najavljeni sastanak selektora naše reprezentacije Roberta Prosinečkog s čelnicima Nogometnog saveza BiH jutros nije održan, saznaje „Avaz“ u Nogometnom savezu BiH. Poslije loše odigrane utakmice i poraza u Atini (2:1), koja nam je najvjerovatnije zatvorila vrata direktnog plasmana na Euro 2020., jučer su svi bili preumorni i pod jakim emocijama, tako da je odlučeno da se razgovori obave nakon još jedne prespavane noći. 

- Zaključak je da se u miru, nije bitno dan ili dva nakon utakmice, sjedne i analizira kompletna situacija. Prvo u užem krug sa selektorom, kako bi se pronašli razlozi ogromnih oscilacija u pristupu na samom terenu. Ipak, konačnu odluku ne može donijeti sam ni predsjednik, ni sekretar, ni bilo ko, jer se mora ostaviti prostor i za sve što je predviđeno Statutom. Također, prvo se mora uključiti struka, odnosno Tehnički komitet, pa Komisija za savjetovanje i posredovanje koja je, na kraju krajeva, i predložila Robija za selektora, a onda na kraju i sam Izvršni odbor - javlja naš izvor iz kuće bh. fudbala.

Navodno, sastanak između selektora i čelnika Saveza sigurno neće biti održan do 17 sati, a o svemu će naši čitaoci imati informaciju iz prve ruke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.