PRAVILA

UEFA kategorična: Šta ako se na Euro plasiraju BiH, Srbija i Kosovo

Ne bi se mogli sastati u grupi, ali...

Selekcija Kosova igra odlične kvalifikacije. Twitter

A. Ču. / Avaz.ba

17.10.2019

Nacionalni tim Kosova je u sve boljoj situaciji u kvalifikacijama za Euro 2020. i postoji velika mogućnost da se prvi put plasira na neko međunarodno takmičenje.

Nakon šest odigranih kola, selekcija koju s klupe predvodi Bernard Šalan, nalazi se na trećem mjestu sa 11 osvojenih bodova, tek bod manje od Češke.

Sljedeći meč je upravo s Česima u Pragu, gdje bi ih pobjeda dodatno približila Evropskom prvenstvu, a i ako ne uspiju, postoji mogućnost da se plasiraju kroz baraž.

Redakciji portala Telegraf stigao je odgovor na pitanje da li bi se Kosovo i Srbija mogli sastati u slučaju da se obje reprezentacije plasiraju na EP.

Timovi koji ne mogu u istu grupu su Ermenija i Azerbejdžan, Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Španija i Gibraltar i Ukrajina i Rusija. Za Ukrajinu se ograničenje odnosi i na Sankt Peterburg kao mjesto grupne faze. Imajte na umu da se ovo ograničenje "zabranjenih sukobljenih timova" odnosi samo na grupnu fazu, stoga nije isključeno da se ovi timovi sastanu tokom nokaut faze turnira - navedeno je u odgovoru koji je UEFA dostavila Telegrafu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.