ISPOVIJEST

Mesut Ozil progovorio o napadu pljačkaša: Tražili su sat od Kolašinca, a Sejina reakcija bila je brutalna

Nedugo prije toga sam se oženio i bio sam jako uplašen za svoju suprugu

Kolašinac i Ozil: Nimalo lijepo iskustvo. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

17.10.2019

Mesut Ozil i Sead Kolašinac bili su žrtve napada u julu, ali zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti bh. nogometaša, odbili su napadače i pobjegli. No, zbog prijetnji i šoka, neko su vrijeme bili izvan ekipe Arsenala.

- Vozio sam od svoje kuće do Seadove. Bio je vani i razgovarali smo. Moja je supruga sjedila kraj mene. I onda su došli ti momci - počeo je Mesut Ozil priču kako su ih pljačkaši napali nožem i nastavio:

- Kolašinac i ja pogledavali smo se 10-15 sekundi, mislili smo da možda žele fotografiju s nama ili tako nešto, što se inače događa. Ali, potom smo uočili da jedan drži oružje. Očito su vidjeli velik automobil i kako mi je Sead taman nešto davao, uočili su i njegov skupocjen sat. Rekli su mu: "Daj nam sat!" Seadova reakcija bila je vrlo, vrlo hrabra, jer napao je jednog od napadača. Drugi je s mopedom stajao ispred mog auta tako da nisam mogao voziti. 

Nedugo prije toga sam se oženio i bio sam jako uplašen za svoju suprugu. I za Seada, nisam razmišljao o sebi. Bojao sam se da ne otvore ženina vrata. I pokušali su, ali sam preko sjedala uhvatio kvaku da ih zatvorim. Tada sam vidio šansu da pokrenem auto i pobjegnem, jer da su mi zgrabili ženu, svašta grozno moglo joj se dogoditi. Vozikao sam se naprijed-natrag i vikao Seadu: "Uskači!" 

Drugi je pokušao otvoriti njegova vrata, ali Sead ih je zatvorio i pobjegli smo - ispričao je Ozil.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.