NJEMAČKA

Kovač riskira pobunu u svlačionici: Neću im dozvoliti da upravljaju sa mnom

Novinari mu uporno postavljali isto pitanje

Kovač: Mora donijeti odluku. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

17.10.2019

Trener Bajern Minhena Niko Kovač ponovo je u centru pažnje njemačkih medija, i to zbog svojih izjava o napadaču Tomasu Mileru (Thomas Müller). 

- Ako nam ponestane ljudi, Miler će sigurno dobiti minutažu - rekao je hrvatski stručnjak prije utakmice protiv Hofenhajma, koju je minhenski klub izgubio. 

Bajrna ovog vikenda čeka Augsburg, a prema najavama, nezadovoljni Miler trebao bi biti u početnom sastavu. Ne dogodi li se to, Kovač riskira pobunu u svlačionici stavili li ga i šestu utakmicu zaredom na klupu. 

Uoči te utakmice, novinari su ga zasuli pitanjima u vezi s njemačkim napadačem.

Ne mogu vam reći ko će igrati za vikend. Moja izjava prije Hofenhajma je bila greška. Krivo sam se izrazio. Događa se. Razgovarao sam s Tomasom i shvatio me. Sve smo raščistili - poručio je Kovač. 

Poslije nekoliko rečenica o narednoj utakmici, opet se vratio napadaču.

- Već smo razgovarali o tome. Ko god ne igra, nije sretan. Kao trener, moram donijeti odluke. Ne mogu na teren poslati više od 11 igrača. Moram odabrati ekipu za koju mislim da će pobijediti. Za ljude izvana, trener obično ne radi ništa dobro. Neću im dozvoliti da upravljaju sa mnom. Imamo svoje ideje i namjeravamo ih provesti - jasan je bio Kovač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.