UEFA

Kažnjeni Siti, Dinamo, Ajaks, Slavija...

Navijači Dinama ponovo pod lupom Disciplinske komisije UEFA-e. Agencije

G. Š. / Avaz.ba

17.10.2019

Disciplinska komisija UEFA-e novčano je kaznila Mančester siti i zagrebački Dinamo zbog ponašanja njihovih navijača 1. oktobra na Etihadu u 2. kolu Lige prvaka. 

- Klubovi su kažnjeni, jer su navijači oba kluba počupali skoro 150 stolica... - saopćeno je iz kuće evropskog fudbala.

Siti je kažnjen sa 15.750 eura, a "Modri" sa 20.000 eura. 

- Uvjetno na godinu, Dinamo je dobio i zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za jednu gostujuću utakmicu. Klubovi se, također, u roku od 30 dana moraju međusobno dogovoriti oko nadoknade štete koju su napravili njihovi navijači - piše u saopćenju Disciplinske komisije UEFA-e, koja je kaznila još osam klubova. 

Najgore je prošao Ajaks, koji je kažnjen sa 68.000 eura te zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za iduće gostovanje, kao i još jednom utakmicom uvjetno. Klub iz Amsterdama je kažnjen, jer su njihovi navijači na gostovanju kod Valensije izazvali nerede i ubacivali predmete na teren.

Praška Slavija kažnjena je sa 26.000 eura zbog blokiranja prolaza na stepenicama za vrijeme utakmice protiv Borusije Dortmund, dok su Nijemci dobili kaznu od 29.875 eura (paljenje baklji i divljanje navijača).  Kaznu je dobio i škotski Seltik, koji mora platiti 12.000 eura zbog bakljade za vrijeme utakmice protiv Kluža. 

Liverpul i RB Salcburg, zbog lošeg ponašanja navijača, moraju platiti 10.000 eura, odnosno 3.250 eura, zbog ulaska navijača na teren i bacanja predmeta na teren. 

Portugalska Vitorija kažnjena je sa 50.000 eura zbog paljenja baklji i bacanja predmeta na teren tokom utakmice protiv Ajntrahta iz Frankfurta. Sankcioniran je i njemački klub zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za iduća dva gostovanja.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.