DERBI

Feđa Dudić: Svjestan sam koliko je važan sutrašnji meč, krenem u prodavnicu, svi me pitaju šta će biti

Trener Zrinjskog Vukas smatra da će pobijediti borbenija ekipa

S današnje konferencije za medije. Facebook

Piše: A. Čulić

18.10.2019

U prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara održana je zajednička konferencija za medije povodom sutrašnjeg velikog mostarskog derbija između Veleža i Zrinjskog.

Treneri Feđa Dudić i Hari Vukas mišljenja su da će pobijediti spremnija ekipa te kakio bi ova utakmica konačno trebala biti praznik nogometa, a ne mržnje.

- Bit će to sigurno jedna teška i neizvjesna utakmica, borbena. Kao i sve protivnike, tako sam i Velež gledao u nekoliko utakmica. Nema govora o potcjenjivanju, izuzetno respektiramo njihove igre, posebno na domaćem terenu. Ništa novo neće biti ako kažem da je Zrinjski kvalitetniji tim, ali ovu utakmicu ne dobiva kvaliteta, nego hrabro srce, borbenost i odvažnost - kazao je Vukas. 

Sutrašnji derbi bit će prvi gradski u karijeri za Dudića.

- Prvi mi je derbi kao treneru, mislim da je već atmosfera u gradu sva u znaku derbija, pođem u prodavnicu i navijači me zaustavljaju prepuni pitanja u vezi s derbijem. Zaista vidim koliko je ovim ljudima stalo i koliko vrijedi ova utakmica. Mi je spremno dočekujemo, odradili smo dobre mini pripreme. Svi igrači su na raspolaganju osim Ovčine i Kuduzovića. Imamo cijelu sezonu problem broja stranaca, pa tako, jednostavno, nemamo pravu zamjenu za napadača. Poslije utakmice nadam se da ćemo razgovarati o pozitivnim stvarima, jer mislim da se kroz sport ovaj grad može još više ujediniti. Vjerujem da će sutra biti baš tako - kazao je Dudić.

Utakmica Veleža i Zrinjskog na rasporedu je u Vrapčićima od 15 sati. Prvi duel ova dva protivnika završio je pobjedom Zrinjskog 1:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.